Residentieel project Drongen

De vraag was vooral om van dit huis stapsgewijs een warme thuis te creëren. Waarbij in een eerste fase het bestaande meubilair kon gecombineerd worden met nieuwe meubels, zonder dermate grote werken aan het huis zelf uit te voeren. Licht gecombineerd met warme toetsen als sfeermaker! Daarom werden overal in de woonkamer de schilderdeuren vervangen door smeedijzeren deuren. De synergie tussen de koele zwart-wit tinten die ruimschoots werden gecontrasteerd met de warme houttinten in het meubilair en de creatieve veelzijdigheid van oranje tinten in de bijzetmeubels en decoratie die uitnodigen tot gezellige, huiselijke momenten

De rustieke, houten parketvloer in traditionele visgraat kreeg gezelschap van een knus, handgeknoopt wollen tapijt met warmbruin accentkleur die het geheel van de ruimte zachter maakt. Zo straalt de ruimte rust en een intieme sfeer uit. Het tapijt geeft een instant gevoel van gezelligheid.

Door het integreren van de smeedijzeren deuren werd de verlichting vanuit de hal subtiel naar de leefruimte gebracht. In de woon- en eetkamer werd er voor bolvormige verlichting gekozen, met de als eyecatcher de hanglamp. Deze prachtige lamp met 6 kristallen bollen wordt met de mond geblazen en de koperen metalen onderdelen met de hand gepolijst, wat een mooie natuurlijke maar ongelijke afwerking geeft.

Door te spelen met verschillende soorten lichtinval werd een enorme sfeerboost gecreëerd. De combinatie van houten jaloezieën en vlaslinnen overgordijnen zorgen voor een romantische, huislijke gezelligheid.

Heb jij plannen?
Ik spreek graag met je af voor een verkennend gesprek.