Mijn aanpak

Een interieur creëren is veel méér dan nieuwe meubels kiezen. Het ultieme doel is om je huis of zaak mooi, comfortabel én praktisch te maken.

Jouw noden, wensen én budget zijn daarbij de leidraad. Maar ik ga nog enkele stappen verder. Want mijn meerwaarde als interieurontwerper is dat ik je ruimtes bekijk door een andere bril.

Vaak zie ik verbeterpotentieel waar jij dat niet (meer) ziet. Kan je met een kleine aanpassing de circulatie in je woning sterk verbeteren? Is er extra opbergruimte mogelijk op plaatsen waar je zelf nog niet aan dacht? En misschien heb je nog kinderen in huis, maar kunnen we nu al nadenken over een optimaal ruimtegebruik als zij het huis uit zijn. Je ziet, met een masterplan creëer ik een duurzaam interieur waar je jaren van kunt genieten.

Een mooi ontwerp is één ding. Ik coördineer ook jouw project van a tot z: van het aanvragen van offertes, over het opvolgen van de werken, tot het bestellen van meubels,… Zo bespaar je jezelf heel wat tijd en zorgen.

“Ik heb een echte passie voor interieur. Bij mijn contacten met ontwerpers en fabrikanten spot ik de allernieuwste trends in design, materialen en kleuren.”

Naar een (ver)nieuw(d) interieur in 5 stappen

1.

Kennismaking

In een verkennend en vrijblijvend intakegesprek leer ik jou en je gezin (of je bedrijf) beter kennen. Daardoor kan ik goed inschatten hoe je leeft en werkt. Die voorbereidingsfase vormt de basis voor een goed ontwerp.

2.

Voorstelling van eerste concept

Daarna visualiseer ik de eerste ideeën in een creatief moodboard. We bekijken samen ook enkele stalen van mogelijke materialen. Zo zijn we zeker dat we op dezelfde golflengte zitten over de stijl van je nieuwe interieur.

3.

Opmaak van plan en projectvoorstel

Zit de look & feel van het moodboard goed? Dan ga ik aan de slag met het ontwerp. We bespreken het samen; daarna wordt het plan gefinetuned op basis van je feedback. Ook professionele 3D-rendering is mogelijk.

4.

Uitvoering van je project

NNa goedkeuring van het ontwerp vraag ik detailoffertes op bij uitvoerders en leveranciers. Dankzij mijn ervaring en netwerk ken ik de juiste partners om jouw project tot een goed einde te brengen. Ik stuur alle betrokken partijen aan en bewaak de planning en het budget.

5.

Oplevering en afwerking

Na de oplevering van de werken wordt alles tot in de puntjes afgewerkt. De verlichting en het meubilair worden geplaatst, tot en met de decoratie als finishing touch. Want “the details are not the details, they make the design”, zei Eames al.

Tweede verblijf in Spanje?

Heb je een tweede verblijf in het zuiden van Spanje maar geen tijd dat te laten afwerken en in richten? Als Belgische interieurontwerper met de nodige ervaring in Zuid-Spanje help ik je daar graag bij!