Buitenkeuken - Kortrijk

Een oude loods in een sfeervolle stadstuin, hartje Kortrijk. Begrijpelijk dat dit gebouw dringend aan renovatie toe was! Veel beton die nauwelijks gebruikt werd, terwijl men het gezellige buitenleven hier echt weet te waarderen! Een doorn in het oog…

De oude loods werd helemaal bekleed met warm houten planken om zo een synergie te vormen met de natuur rondom. Resultaat is een ultieme cocoonstek die een stukje vakantie thuis brengt. Gelukzalig terugtrekken uit de wereld, een tikkeltje romantisch of puur ontspannend. Door de creatie van deze unieke leefruimte werd gezorgd voor fijne momenten in verbondenheid met de natuur, een plek om tot rust te komen en even helemaal af te zonderen van de drukte van de stad.

Rekening houdend met de vraag en het budget van de klant werd de loods zodoende omgebouwd tot een idyllische buitenkeuken. De buiten- en binnenkant van de loods werd bekleed met ruwe steigerhouten planken.

De eyecatcher die het buitenleven nog extra troef bijzet is de haard uitgewerkt in gepolijst beton die van de koude wintermaanden, gezellige sfeermomenten maakt. Bovendien werd de haard zo ontworpen dat deze eveneens kan gebruikt worden voor smaakvolle barbecues!

In de eiken maatwerkkeuken werd het werkblad naadloos mee uitgevoed in het gepolijst beton. De bestaande vloer in de loods werd opgefrist om op zo de authenticiteit van de loods te behouden.

Gecombineerd met de sfeervolle combinatie van hanglampen werd extra ambiance gecreëerd. In de zitruimte werd gekozen voor minimalistisch meubilair om zo de focus op het warme steigerhout extra kracht bij te zetten.

Heb jij plannen?
Ik spreek graag met je af voor een verkennend gesprek.